Az első hónap

Címkék: bolt valóság

2012.10.15. 16:27

a mézeshetek utolsó napjai

A gyerekeink még fel sem húzták a benti cipőiket az oviban, mi már fogalmaztuk az első hírlevelet: kedves szomszéd... Röpködtek a gratulációk, mindenki versenyt szorít nekünk, hogy sikerüljön. A termelők is roppant cukipofák, kedvesek, bíznak bennünk - jól hangzik a jövőkép: bolt, amiről mindenki álmodik, de - nem véletlenül -senki nem szeretné felvállalni.

Mi pedig - megrészegülve a sok kedvességtől - egy jó időre ismét elhittük, hogy a valóságnak mindig mentholszagú a lehelete. Küldtük a hírleveleket, jöttek a rendelések hétről hétre és jöttek a problémák: az egyik termelőtől nem azt kaptuk, amit kértünk, a másiktól csak pénteken késő délután tudjuk elhozni, a harmadik ezen a héten vásárra megy, oda készül minden - egyik oldalról. Drága termékeitek vannak, most nincs pénzünk - másik oldalról.

Egy pillanatra mintha minden beitta volna a lábszagot... És akkor valamelyikünknek előkerült a retiküljéből egy csomag kávé - a régi módszer. A lábszag megszelídült, előkerültek az ismerős, szeretett vonásai. Megittunk egy teát és beszélgettünk egy jót.

A bejegyzés trackback címe:

https://magtarokokozert.blog.hu/api/trackback/id/tr574850093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása