Kedves Szomszéd!

Az év utolsó kiszállítására készülünk. A hét megnevezett célja annyi volt, hogy jól menjen ki az a fránya rendelős tábla és így sikerült, hogy csak ez a fél oldalnyi újdonságunk van :).

Zöldségfronton maradunk a csóriaknál egyelőre, a móri ökogazdaság terményeit felvásárolták előlünk - a választék gazdagítása ezen a területen úgy tűnik a jövő év feladata lesz. Viszont végre sikerült elérhető közelségbe hoznunk a zöldbúzafűvet (nem szűnő köszönet Gyulának, aki felhívta a figyelmünket rá :)), és ettől a héttől van vegyes csíra is.

Gyümölcsünk ugyan most nincs, de a natúrlevek igazi egészséges alternatívái lehetnek a friss gyümölcsöknek. Fiskus Béla szőlő- és almaültetvényéről származik, a helyben termett gyümölcs felhasználásával készül, csak a gyümölcs vagy a zöldség levét tartalmazza. A hidegen préselt gyümölcsleveket megközelítőleg 80 fokra hevítve 5 literes tömlőkbe töltik. Így az élesztőgombák elpusztulnak, de a lé vitamin- és ásványianyag tartalma nem sérül.
Tartósítószert nem használnak, mégis a vákuumos tömlőnek köszönhetően felbontás után hűtés nélkül kb. 1 hétig, hűtve akár 40 napig is eláll.

Kovács Szilvi, aki úgy tűnik, még akkor is kitalál valami újdonságot, amikor nem főz be semmit, ezen a héten minden kerek üveges termékét karácsonyi mintás anyaggal díszíti - a gasztroajándékozás jegyében.

A legnagyobb bővülés ezen a héten a húsok között van: felkerültek a listára halak (csuka, süllő, ponty) a pátkai víztározóból és jó pár szürkemarha termék, sőt még rackajuh is. Már csak egy jó recept kell hozzá! (Osszátok meg velünk is! :))

És mivel szinte nem telt el úgy hét, hogy ne vágyakoztunk volna a nemesvámosi szarvasgombás zsendice vagy a vaj vagy az érlelt sajtok vagy a joghurtok vagy az ordák után, ezért ezen a héten megajándékozzuk magunkat egy kis messzeföldről származó finomsággal is. Nektek is hozunk, ha szóltok :).

Ezen kívül van két jóféle pákozdi borunk Lics Balázstól, a nagyon fontos hétköznapokra.

És elkezdtünk fűszerirányba is bővülni, egyelőre pirospaprika van Agárdról. Hagytunk magunknak feladatot jövőre is :).

Már csak tizenegyet kell aludni és itt a karácsony. A jobbik énünk tudja, hogy a karácsonyban a legszebb éppen az a 11 nap, ami még hátra van, a várakozás, a ráhangolódás. Élvezzétek hát ki!

És mielőtt átmenne hegyi beszédbe ez az egyszerű hírlevél, kívánunk nektek békés adventet. Szeressétek egymást! :)

Ági, Szilvi, Klarissz és Orsi, az ökoközértesek

A bejegyzés trackback címe:

https://magtarokokozert.blog.hu/api/trackback/id/tr934963714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

martaroman 2013.01.02. 11:39:34

Kedves Ökoközértesek!
Először is Öko Új Évet mindannyiunknak! A lényeg pedig: Én még ilyen finomakat nem ettem! Én még ilyen kedves csapattal nem találkoztam! Az a vaj!az a joghurt!az a kolbász...!Nagy köszönet érte és Értetek! Sok sikert!!!
süti beállítások módosítása