eper_1362033434.jpg_378x456

Az ökoszemlélet számomra magával hozott egyfajta vásárlás STOPpot, ami nagyon nehezen összeegyeztethető a fejemben cikázó vágyképekkel, és teljes zavart eredményezett.  A trendin felöltöztetett gyerek, amint mászik a homokozóban és sárral dobálja testvérét, a magazinok szellemében berendezett steril lakás, ahol anyuka a nap minden másodpercében csak pakol, hiszen a gyerek lételeme a játék, ami megvalósíthatatlan az összes párna és takaró egy sarokba történő összegyűjtése, és a székek vonattá rendezése nélkül. A foltmentes ruha és a minden étkezésnél görcsbe rándult gyomor, már megint leeszi, persze,hogy leeszi…  A névnapokra és szülinapokra felhalmozott játéktömeg, ami megy, a havonta beletúrunk kupacba. A tele hűtő, ahol a megvásároltak nagy része felesleges, ránk romlik, és a kukában landol.

De hogyan töröljük fejünkből a kész képeket? Még ha logikus  magyarázatunk van a "miért ne tegyükre", akkor is ott a sziszegő kígyó.

A blogon öko ötletekkel ösztönözzük magunkat a vásárlások tudatosítására és a készen kapott képek felülírására. Velünk tartasz?

 

„Minden vágyadnak eleget tenni: ez az emberi élet legnagyobb művészete. Akinek sikerül, az boldog. Ehhez azonban fontos, hogy kevés vágyad legyen.
A vágy az emberi lélek növényzete. Gyökere van, szára, és csúcsán időnként kivirágzik az öröm. Minden gyökérnek az a célja, hogy virágot hozzon. Azonban a jó kertész gondosan ügyel kertjének növényzetére. Csak olyan növényt enged meghonosulni benne, melynek virágai szépek és illatosak. Vagy melyek kellemes ízű gyümölcsöket teremnek. Dudvát, gyomot nem tűr meg maga körül. Olyan növények gyökerét sem ülteti el, melyek fejlődéséhez a kert fekvése és éghajlata nem alkalmas. Melyeknek kivirágzásához esélye nem lehet. Így tesz az okos és jó kertész.
Légy tehát okos és jó kertésze a lelkednek.
Örvendj a hóvirágnak, az ibolyának és a búzavirágnak. Az erdő csöndjének. Ha egyedül vagy: annak, hogy egyedül lehetsz. Ha nem vagy egyedül: annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van.
Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.”

Wass Albert

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magtarokokozert.blog.hu/api/trackback/id/tr285109384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása