A tartósítószer nagy találmány! Ha mégsem ezt választjátok, érdemes a tárolásra jobban odafigyelni :)
Amennyiben van pincétek ahol megfelelő a hőmérséklet és a páratartalom, az érlelt sajtot ott tegyétek polcra. Ha a hűtőben tároljátok, műanyagdobozban van a legjobb helyen, a papír rajtamaradhat. Ha az érlelt sajt mégis soknak bizonyul vagy pár napig mást ennétek, nyugodtan betehetitek a fagyasztóba.
A füstöltárut akárhová ki lehet akasztani,ahol jár a levegő, erre egy zárt spájz vagy kamra a legalkalmasabb, esetleg a padlás. Ebben az esetben a szalonna, kolbász keményedik és szárad. Hűtőben „frissentartó” dobozban vagy papírban tárolhatjátok, ilyenkor lágy és puha marad a hús. A nejlonzacskóból azonban célszerű kivenni, ugyanis abban könnyen bepenészesedik az áru.
A sütni való hurka kolbász, ha nem sütitek meg azonnal, a mélyhűtőben van biztos helyen.
Az olajos magvakat papírzacskóban érdemes tartani. A hűtőben kevésbé avasodik.
A lekvárok, amennyiben csak tiszta kanállal nyúlunk bele, hónapokig elállnak a hűtőben.
A zöldséget, sárgarépát azért nem mossák meg termelőink, hogy hetekig elálljon. Tárolásra legalkalmasabb a pince, vagy a kamra, de természetesen a hűtőszekrényben is jó helyen van.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.